Kaupunkiprojekti

Montako autoa pohjantiellä kulkee tunnissa?
Miten on mahdollista, että hälytysajoneuvoilla on aina vihreä liikennevalo?
Montako pizzeriaa kaupungissa on?
Kuka päättää, mikä liikennemerkki tarvitaan mihinkin risteykseen?

Ainakin tällaisia kysymyksiä on pyörinyt 3A:n oppilaiden päässä viimeisen neljän viikon aikana. Olemme toteuttaneet luokassa yhden vuoden teknologiaprojekteista, aihepiirillä kaupunki. Viikkojen aikana on tutkittu ilmakuvia ja karttoja, maastokarttoja sekä opaskarttoja. On suunniteltu koulun käytäville sopivia liikennemerkkejä ja tutustuttu tietysti liikenteessä käytettäviin merkkeihin.
 

Suurimman työn oppilaat ovat tehneet piirtäessään oman korttelisuunnitelmansa luokan yhteiseen kaupunkiin ja toteuttaessaan suunnitelmansa pienoiskoossa tekstiilityön avulla. Teknisen käsityön puolella kaupunkiin on suunniteltu ja rakennettu tarvittavat rakennukset, kuten koulu, kirjasto, uimahalli ja Vapauden patsas.

Aihepiirin asiat kokosi mukavasti yhteen eilinen vierailu Pohjois-Suomen ELY-keskuksen liikenneosastolle ja samalla Liikennevirastoon. Vierailulla pääsimme näkemään, kuinka maanteitä, liikennemerkkejä, kelikameroita ja karttapohjia todellisuudessa hallinnoimaan. Suuret kiitokset Päiville, Jukalle, Jussille ja Tuomakselle asiantuntevista esittelyistä ja erityiskiitokset Meditähti Oy:lle kyytien sponsoroimisesta!

Vierailun aikana tutustuimme muutamaan erittäin käyttökelpoiseen sivustoon:

oulunliikenne.fi — Täältä löytyy loistava karttapalvelu Oulun alueesta. Löydät parhaat kävely-, pyöräily- ja bussireitit, ja samalla opit paljonko suklaata matkalla kuluu!

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html — Tarkat maastokartat koko Suomesta

Ensi viikolla selviää, minkä näköinen, kokoinen ja niminen teknologialuokan kaupungista tulee. Alla on kokoelma kuvia kaupunkisuunnittelusta, liikennemerkeistä ja vierailuretkestä.KaupunkisuunnitteluaKaupunkipohjan rakentamistaMillaisia liikennemerkkejä koulussa tarvitaan?Eristelevy on monipuolinen rakennusmateriaali.Liukuovella varustettu uimahalli

Mitä tekisimmekään ilman kuumaliimaa?

 

 

ELY-keskuksessaLiikennevirastossa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s