Yrittäjyyttä etsimässä

Bongalo-automaatti, automatisoitu pinjata, repunkuljetin…

Tässä on vain muutama niistä loistokkaista tuoteideoista, jotka ovat syttyneet roihuamaan Rajakylän teknoluokkalaisten kuumissa ideavirroissa. Lähiviikkoina rakennetaan prototyypit, esitellään ideat rahoittajille ja mainostetaan tuote markkinoille. Arvaat jo varaman, että meneillään on yrittäjyyskasvatusjakso.

Avuksi ja inspiraatioksi tuoteideoiden kehittämiseen ja tuotteistamiseen saatiin arkkitehti Sipi Hintsanen N-A-M-suunnittelutoimistosta. Hän osoittautui ilmiömäiseksi tuotesuunnittelijaksi. Oppilaiden ihmetykseksi Sipin ykköstuotteen materiaali oli vesi. Sipi myy jäätä eskimoille! No, ei aivan, mutta melko lähelle totuutta tämä vanha vitsi osuu. Sipin tuote on lasin päälle asetettava jääkuutiolevy, joka rikotaan kevyellä napautuksella lasissa olevaa juomaa viilentämään. Jos haluaa samalla mainostaa, voi jäässä näyttää vaikkapa firman logon!

IMG_0125 IMG_0124 IMG_0119

Muottipositiivi
Sales pitch
Patent pending
Ansaintamalli

Tässä muutamia poimintoja käsiteviidakosta, jota Sipin tuotesuunnittelupuheessa kuului. Yrittäjyyskasvatusjakson aikana oppilaat tutustuvat tavalla tai toisella näistä jokaiseen. Pääsimme tutustumaan myös Sipin suunnittelemaan järvenrantamökkiin ja näppärästi laajennettavaan ruokaryhmään. Monen oppilaan mielestä parasta Sipin vierailussa olivat hänen muistikirjansa, jotka olivat täynnä upeita suunnitteluluonnoksia, villejä ideoita ja jännittäviä salaisuuksia.

Suuret kiitokset Sipi Hintsaselle! Teknoluokka kumartaa. Ensi viikolla nähdään ehkä jo muutamia valmiita prototyyppejä oppilaiden tuoteideoista.

http://www.n-a-m.fi

http://finland.fi/Public/default.aspx?contentid=309216#!prettyPhoto

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s