Mainostoimistohommia Uleåborgin tapaan

IMG_0167 IMG_0162 IMG_0163

Kiitos Mika Pyhähuhta ja Laboratorio Uleåborg!

http://www.uleaborg.com/

 

Firman nimi?

Logo?

Slogan?

Mainonta?

Nämä käsitteet merkattiin vielä eilen aamupäivällä teknoluokan yrittäjyyskasvatussuunnitelmaan kysymysmerkeillä, mutta tänään ne ovat jo vanhoja tuttuja. Syynä muutokseen on Mika Pyhähuhta, joka vieraili luokassa näyttämässä, miten ammattilainen rakentaa yrityksen ja tuotteen ympärille toimivan julkisen teeman, visuaalisen ilmeen ja kohderyhmään vetoavaa retoriikkaa.

Iloinen vasikka? härän silhouetti? Hullusilmäinen lehmä? Mikan johdolla pääsimme pohtimaan mm. millainen logo sopisi (ja ei sopisi) kotimaista makkaraa valmistavalle makkaratehtaalle. Logo rakentaa firman ja tuotteen imagoa ja toimii samalla mainoksena. Kenelle mainos sitten suunnataan? Makkaraa syövälle perheenisälle vai äidille, joka tavallisesti hoitaa kauppareissut? Haarukkasilhuetti ja siinä paistettu makkara… Olisiko siinä logo makkaratehtaalle?

Mutta… Montako piikkiä haarukassa pitäisi olla? Mitä jos haarukka näyttää baskeripäiseltä humanoidilta? Mitä jos makkara on väärän värinen? Mitä jos firman nimi olisikin Finnmakkara? Korostaisiko se kotimaista laatua, mutta mahdollistaisi samalla myös yrityksen laajentumisen ulkomaille? Nämä kysymykset osoittavat, että oppilaat olivat alusta loppuun mukana Mikan johdattelemilla ajatuspoluilla.

Samoja polkuja kulkevat ajatukset kulkevat myös tänään, kun oppilaat pääsevät miettimään omien tuotteidensa ja firmojensa brändäämistä.

Vielä lopuksi linkit Mikan esittämiin mainosvideoihin. Nämä ovat todellisia helmiä!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s