Kerääjärobotti

Featured image

Teimme 9.-luokan teknisen valinnaiskurssilla projektin, jossa rakennettiin ja ohjelmoitiin pareittain kerääjärobotti. Valmiin robotin piti kerätä 90x120cm kokoiselta alustalta minuutin aikana mahdollisimman paljon sille levitettyjä pieniä metalliprikkoja. Keruutekniikka oli vapaa, mutta kaikki ryhmät päätyivät käyttämään heille jaettua magneettinauhan pätkää.

Robotti piti ohjelmoida siten, että käynnistyessään sen piti olla paikoillaan viisi sekuntia, sitten liikkua mahdollisimman sulavasti prikkoja keräten yhden minuutin ajan, pysähtyä ja ilmoittaa lopuksi äänimerkillä ajan loppuminen.

Featured image

Oppilaat olivat tutustuneet NXT-robotteihin seitsemännen luokan keväällä yhdeksän oppitunnin ajan. Tämä tarkoitti sitä, että hommat aloitettiin melkein alusta. Perusjutut onnistuivat melko helposti, mutta useampia sensoreita ehtolauseilla käytettäessä iski välillä turhauttuminen. Ohjelmoijat tiesivät, että mitä he halusivat, mutta ohjelmointikieli ei aina taipunut tällä kokemuksella

Idea keruurobottioppimistehtävästä on sovellettu vastaavasta minkä olen joskus nähnyt Oulun teknologiapainotteisen OKL:n tiloissa. Tiivistettynä projekti sisälsi ongelmia, niiden ratkaisua ja onnistumisen kokemuksia.

Videolla hieman toimintaa ja tarkempi tehtävänanto.

-Jouni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s