Oman koulun Tämä toimii!-kisa

Keskiviikkoiltapäivänä ennen hiihtolomaa alakoulun salimme täyttyi 21:stä esittelypöydästä, niillä pärisevistä ja viuhtovista leluista sekä noin seitsemästäkymmenestä innokkaasta esittelijästä. Oppilaat pääsivät mainostamaan itse suunnittelemiaan ja rakentamiaan leluja koulun muille oppilaille. Tämä toimii! -kisaan osallistui tänä vuonna koulumme kuutosluokat sekä neljännen luokan teknoluokka.

IMG_1166

Suunnittelu ja rakentaminen kestivät työntäyteiset viisi viikkoa. Kisan materiaalipaketti oli tänä vuonna viimevuotista laajempi ja sisälsi myös sähkö- ja mekaniikkaosia. Paketista löytyi perusmateriaalien lisäksi mm. hammasrattaita, hihnapyöriä, ledejä, kytkimiä ja sähkömoottoreita. Mahdollisuuksia oli siten vaikka millaisiin vempaimiin, mikä näkyi myös mahtavissa ideoissa, Niitä olivat mm. pyörävä karuselli valoilla ja pomppuhahmoilla, tärisevä norsu, ”letkuohjattavat” tankki ja juna, monenlaiset robottihahmot ja pelit. Täytyy kuitenkin sanoa, että aika loppui osalla ryhmistä hiemankesken juurikin materiaalien haastavuuden takia.Tiiviissä puolitoistatuntisessa nelos- ja vitosluokkalaiset kävivät arvioimassa tuotosten kiinnostavuuden. Opettajista koostunut raati puolestaan arvioi tarkemmin ryhmien ideoinnin, toteutuksen, päiväkirjan ja mainoksen.

Piiiitkän pitkän pistelaskun jälkeen (kiitos Ville, Niko ja Olli-avustajat) voittajaksi selviytyi marginaalisella 0,375 pisteen erolla Panda-peli, toiseksi Kurttualus ja kolmanneksi Tankinaattori. Ensiviikolla lisätarinaa siitä, miten Pandalle kävi Pohjois-Suomen paikalliskisassa.

IMG_1152BIMG_1157

-Jouni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s