Tee omia GIF-animaatioita Piskelillä

GIF-kuvat eli animoidut kuvatiedostot ovat tällä hetkellä suosittuja somessa. Monista sovelluksista, Giphy-palvelusta tai vaikkapa Googlen kuvahausta löytyy paljon erilaisia valmiita giffejä, joita on kiva jakaa kavereille. Näitä yksinkertaisia animaatioita on helppo tehdä myös itse. Kokeile verkosta löytyvää PiskelApp-sovellusta ja laita luova aivopuoliskosi koetukselle!

Piskel on tarkoitettu pikseligrafiikan luomiseen. Siinä on kaikki digitaalisen piirrostyökalun perusominaisuudet helppokäyttöisessä muodossa. Piskel toimii selainpohjaisesti, joten et tarvitse ohjelma-asennuksia. Kirjautua voit ainoastaan Google-tilillä, jolloin piirtämäsi kuvat ja animaatiot jäävät talteen galleriaan. Jos et halua kirjautua, voit tallentaa teoksesi selaimen välimuistiin tai tiedostona tietokoneen tiedostokansioihin.

Valmiit animaatiot voi tuoda ulos (export) GIF-tiedostoina ja jakaa linkin avulla. Animaation yksittäiset kuvat (frame) voi tuoda ulos myös PNG-kuvatiedostoina ja hyödyntää esimerkiksi Scratch-ohjelmointiympäristössä.

Video-ohje Piskelin käyttöön: